Camí dels Enamorats de Puigcerdà – Rigolisa

Es tracta d’un itinerari molt freqüentat que es duu a terme sortint principalment dels vorals de l’estany de Puigcerdà. El seu recorregut, envoltat d’arbres i amb bones vistes de la Cerdanya, ressegueix la xarxa de Senders de Cerdanya i un tram de la sèquia que transporta l’aigua a l’estany.

Fitxa tècnica

Accés: Ens adrecem a Puigcerdà i ens dirigim a la plaça d’en Dionís Puig, al nord del llac.

Inici: Plaça d’en Dionís Puig

Dificultat: Molt fàcil.

Altitud màxima: 1.230 m

Desnivell: Inapreciable

Durada total: De 45 minuts a 1 hora.

Època de l ́any: Tot l’any.

Observacions: La longitud d’aquesta passejada és de 3.5 km si prenem l’itinerari directe pel passeig dels Enamorats, i de 4.1 km si agafem la variant de Rigolisa. Recomanat per a fer-lo amb tota la família, a peu o passejant amb bicicleta.

Itinerari

Situats a la plaça d’en Dionis Puig, a la part nord-est de l’estany de Puigcerdà, seguim les indicacions dels rètols de Senders de Cerdanya que ens marquen la direcció del camí d’Ur (itinerari 221). Així doncs, prenem la direcció d’aquest camí (nord), i deixem a la dreta l’edificació de la Villa San Antonio, la qual es troba dins l’itinerari de la Ruta Literària Ruiz Zafón de Puigcerdà. Aviat deixem les últimes cases de la vila i ens dirigim cap a l’edifici de l’Hospital Transfronterer de Cerdanya.

Passat aquest hospital, les vistes de les muntanyes situades al nord de la Cerdanya, Puigpedrós, Coll roig, Pic dels Moros, etc., son espectaculars. El camí asfaltat continua fins a arribar a un creuament de camins on trobem la sèquia i més rètols indicadors. En aquest lloc hem de girar a la dreta i agafar l’itinerari marcat amb el número 222, amb el nom de “El Camí dels Enamorats”, (1.6 km). Aquest recorregut ressegueix un tram de la sèquia i és molt bonic, sobretot a la tardor, ja que es troba completament envoltat d’arbres, que li atorguen un aspecte força bucòlic.

A mig camí dels Enamorats, podem seguir per aquest camí, o si volem, podem desviar-nos a l’esquerra per tal de prendre una altre pista sense asfaltar, que ens duu a la plaça on es troba l’església de Sant Jaume de Rigolisa, amb una capella d’estil neogòtic que consta de tres parts: una cripta sota el presbiteri, la pròpia capella, i un campanar quadrat de 17 m d’alçària.

Deixem enrere aquest indret i agafem, cap a l’oest, un ample passeig, envoltat de populines, amb un traçat que ens condueix novament a l’acabament del passeig dels Enamorats, en aquest cas, a l’entrada sud. Des d’aquí, seguim el passeig de Rigolisa, de nou amb la sèquia a la nostra dreta i, emparats per l’àmplia estructura de la paret que custodiava l’antiga presó de Puigcerdà, arribem novament al traçat de la Ruta Zafón i al punt de sortida.

Mapa i altimetria

Powered by Wikiloc