Nova plataforma de rutes i experiències, EPirEMed (Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies)

Ja està en ple funcionament la nova pàgina web d’EPirEMed (Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies), un projecte de cooperació transfronterer que posa en valor productes i empreses turístiques del Pirineu de les dues bandes de la frontera entre França i Catalunya, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

11/02/2022

Amb la col·laboració d’entitats públiques i privades, i un total de 664 empreses inscrites (480 catalanes i 184 dels Pyrénées Orientales), s’han creat 17 noves rutes turístiques transfrontereres en base a la sostenibilitat i la qualitat del producte rural i de muntanya, que s’estan promocionant a escala nacional i internacional.

Mitjançant la web www.epiremed.eu, es poden consultar les rutes i reservar les experiències turístiques transfrontereres del Pirineu, agrupades segons les prioritats dels usuaris entre senderisme, història, enologia, mobilitat alternativa, bicicleta, turisme actiu, gastronomia i família.

EPirEMed prioritza la mobilitat sostenible i la desestacionalització vinculant el turisme rural amb el transport sostenible i impulsant nous productes transfronterers, entre els quals una cinquantena d’empreses de Cerdanya hi ofereixen els seus serveis.

Actualment, continuem treballant en la creació de nous productes sostenibles transfronterers en territori cerdà, on totes les empreses que ho desitgin s’hi poden adherir sense cost i fomentar un turisme sostenible i responsable.