L’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya, en el marc del projecte PECT PO FEDER Catalunya 2014-2020 Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa: renova les cartelleres informatives de 69 edificis religiosos  i crea nous recursos digitals adaptats a tots els públics.

L’àrea de turisme de l’ens cerdà ha continuat treballant durant aquest any en el procés de digitalització i posada en valor de 69 edificis patrimonials de la Cerdanya. Aquestes accions s’inclouen dins d’una de les línies actuacions del projecte PECT, concretament la de “Patrimoni Obert”. En aquesta segona fase s’ha continuat adaptant  als diferents públics el patrimoni local amb la implementació de les noves tecnologies. Concretament, s’han renovat o adaptat 69 cartelleres informatives  amb un nou disseny que incorpora l’escriptura braille i un codi QR des d’on es podran visualitzar imatges fotogràfiques dels interiors o tours virtuals. També s’han realitzat locucions en diferents idiomes: (català-castellà-anglès-francès) que expliquen les característiques concretes de cadascuna de les esglésies. Tots aquests recursos es troben a l’apartat de Turisme Cultural del web de Turisme Cerdanya. Com a darrera acció, s’han registrat locucions de quinze llegendes de la comarca amb l’objectiu d’apropar el patrimoni al públic més jove.

Les empreses que han realitzat aquestes actuacions han estat Avant Serveis i Elements Urbans i Culturània que han estat adjudicades per mitjà de concurs públic.