Torna el Cerdanya Happy Walking

Després de la suspensió de l’edició del 2020 per culpa de la pandèmia de la Covid-19, el Festival de Senderisme cerdà torna carregat de novetats, però marcat per les restriccions.

05/05/2021

Durant els dies 10, 11, 12 i 13 de juny, es durà a terme la cinquena edició del Cerdanya Happy Walking, el Festival de Senderisme promogut per Turisme Cerdanya amb l’objectiu de promocionar la comarca com un destí ideal per a la pràctica del senderisme i valorant la figura del guia de muntanya com la millor opció per descobrir els millors indrets de la Cerdanya. L’altre objectiu principal de l’esdeveniment és donar a conèixer els magnífics productes locals que tenim i la feina dels seus productors.

Enguany s’han programat 8 excursions guiades de diferent nivell de dificultat per diverses zones de la comarca, també s’organitzen activitats paral·leles i obertes a tothom com l’exhibició de l’exposició “Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs”, promoguda per la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), una xerrada on participaran els guies del festival i el ja tradicional concert de música tradicional dels Pirineus. L’exposició es podrà visitar del 10 al 30 de juny al Museu Cerdà i la xerrada es durà a terme el dijous 10 en el pati del mateix museu, el concert se celebrarà el dissabte dia 12 a la plaça Major de Bolvir.

Aquesta edició comptarà amb més excursions que mai, amb un total de 8, totes elles guiades per guies de muntanya d’empreses de la comarca. Com a novetat cal destacar una excursió adreçada només a joves entre 12 i 29 anys que s’organitza conjuntament amb l’àrea de joventut del Consell Comarcal de la Cerdanya per a tal de fomentar la pràctica del senderisme entre els joves.

En les edicions anteriors, totes les excursions acabaven amb un tastet de productes locals de la Cerdanya, però enguany degut a la Covid-19, no es podrà fer el tastet in situ, però s’entregarà un lot de productes als participants. Les restriccions adoptades per la prevenció de la Covid-19 també obliguen a reduir molt el nombre de participants, ja que de moment, només deixen portar grups de fins a 6 persones. Esperem que ben aviat aquestes restriccions es flexibilitzin i es puguin oferir més places. L’organització ha redactat un protocol per complir amb les mesures de seguretat requerides per a esdeveniments a l’aire lliure.

Les excursions tenen un cost de 15 € (adults) i 10 € (menors de 16 anys) i inclouen el guiatge, un “Happy kit” per l’excursionista i el lot de productes de Cerdanya un cop acabada l’excursió. També es pot comprar el paquet de totes les excursions per 50 €. Les inscripcions es poden fer mitjançant el web www.cerdanyahappywalking.cat

Aquesta iniciativa neix de la taula de treball Camins de Cerdanya i compta amb l’organització de Turisme Cerdanya i el Consell Comarcal de la Cerdanya, el patrocini de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Bolvir, i la col·laboració d’IDAPA, l’Ajuntament de Puigcerdà, Associació Agroalimentària Cerdanya, Parc Natural del Cadí-Moixeró, Camí dels Bons Homes, Marca Pirineus i els patronats de turisme Costa Brava-Pirineu de Girona i de la Diputació de Lleida.

Tota la informació del festival a: www.cerdanyahappywalking.cat

#cerdanyahappywalking21

Fotografies de l’edició 2019. Turisme Cerdanya – Marc Planagumà