Pic del Moixeró

Malgrat la seva modesta altitud, el pic del Moixeró gaudeix d’una perspectiva espectacular de la plana cerdana, de la Serra del Cadí i del Pedraforca. Des del seu cimall també albirem gran part de la depressió central catalana per la qual serpentegen les aigües del Llobregat.

Fitxa tècnica

Accés: Situats a Riu de Cerdanya, travessem el poble i prenem la pista, al principi asfaltada, que es dirigeix al refugi del Serrat de les Esposes i després al coll de Pendís. La seguim fins a prop del desviament que ens portaria al refugi de l’Ingla, on una tanca ens barra el pas. Hi ha lloc per aparcar.

Inici: Aparcament situat davant de la tanca metàl·lica.

Dificultat: Fàcil

Altitud màxima: 2.091 m

Desnivell: 340 m

Durada total: 2.15 h (1.15 h anada / 1 h tornada)

Època de l ́any: Tot l’any.

Observacions: Itinerari amb poc desnivell i molt recomanable per fer-hi una passejada en família. No obstant això, és una excursió agraïda, ja que des del cim del Moixeró gaudirem d’una panoràmica insospitada i espectacular. Cal respectar les normes del Parc Natural.

Itinerari

Creuem la barrera metàl·lica que barra el pas als vehicles i, en lloc de seguir cap al sud, de seguida prenem la pista que gira a l’esquerra. L’itinerari segueix aquesta pista fins al coll de Trapa (1.824 m). Des d’aquí, en lloc de davallar, seguim el seu traçat, ara en clara direcció sud.

Anem remuntant suaument per aquest itinerari fins a arribar a una mena d’esplanada verda, a partir de la qual el camí baixa una mica fins que, en la seva part més baixa, passem per les Bagues de Riu, una zona ombrívola i humida amb uns abeuradors per al bestiar. A continuació comencem a pujar de nou fins que la pista pràcticament desapareix en un prat, des d’on ja veiem, davant per davant, el col de la Font Freda de Riu. Podem arribar a aquest coll fent una travessa en diagonal o bé seguint les marrades de la pista, que pugen a la dreta del prat, fins a arribar-hi.

Coll de Font Freda de Riu (1.979 m). El panorama s’obre de sobte i veiem, al final dels Prats de pastures el Pic del Moixeró i, més a l’esquerra, les Penyes Altes, que ens mostren clarament la seva alçada superior. Ara cal travessar els prats per un corriol que surt a la dreta de les pastures i que ens porta, per una zona pràcticament plana i en pocs minuts, al coll del Moixeró (1.971 h). Des d’aquest coll veiem perfectament els perfils de la serra del Cadí, el Pedraforca per la seva cara nord i el camí que baixa al refugi Sant Jordi, situat al fons de la vall. Des del coll on ens trobem girem a l’esquerra i pugem per una sendera que ens duu a la cresta de la muntanya, on trobem uns piquets de granit que marquen la divisòria entre la Cerdanya i el Berguedà. Ja només ens falta fer un últim esforç per tal de superar uns petits graons de roca calcària i arribar al cim del Moixeró (2.O91m, 1.15 h). Els massissos del Montseny i de Montserrat sobresurten al sud, sovint entre un mar de núvols.

Mapa i altimetria

Powered by Wikiloc