Descripció

Esteu davant d’un edifici del segle XI construït amb molta senzillesa amb una important reforma durant el segle XII que va incorporar els arcs de la volta interior i l’element més notable: la portalada.

Aquesta, feta amb marbre d’Isòvol presenta cinc arcs en degradació, dos dels quals descansen sobre columnes i capitells. El conjunt està emmarcat per un guardapols que presenta a la dovella central el relleu de Crist beneint amb la mà dreta i un llibre a l’esquerra. La decoració se situa en la primera arcada, on destaquem les figures d’Adam i Eva a la part inferior de cada costat i en els capitells. El més destacable són de la primera arcada, i els capitells uns amb decoració vegetal i els altres amb representació d’ocells amb cap d’home. Un dels capitells va ser destruït el 1865 per un llamp. A sobre d’ella un guardapols horitzontal amb una mènsula a cada extrem.

Procedent d’aquesta església, al Musée dels Arts Décoratifs de París es conserva el frontal d’altar de fusta policromada que explica en quatre escenes la vida de Santa Eugènia, i està datada a la primera meitat del segle XIII.

Planta i secció