Cerdanya, un estiu per emmarcar

Malgrat la davallada de les facturacions turístiques de prop del 46%, segons un estudi de la Universitat de Barcelona, enguany, els destins vacacionals de proximitat, com ara la Cerdanya, s’activen per esdevenir una de les opcions preferides i segures per a persones i famílies catalanes. Així ho diu l’estudi de Tourislab que, entre d’altres, arriba a dues conclusions. D’una banda, que Catalunya serà la destinació escollida per més de la meitat dels catalans que faran vacances el 2020 i de l’altra, que més del 75% dels viatgers catalans dedicaran una setmana, com a mínim, a les seves vacances i busquen destinacions sense aglomeracions i prop de la natura

En aquest escenari, el Consell Comarcal de la Cerdanya, a través de Turisme Cerdanya, posa en marxa una campanya de comunicació dirigida al turisme de proximitat, que degut a la pandèmia, cerca destins més propers per a les seves vacances, per promoure  un turisme responsable i conscient i sobretot, amb un impacte positiu, tant per la població i la cultura, com per la naturalesa i el patrimoni.

Els efectes del confinament i especialment la prohibició de mobilitat entre regions sanitàries ha suposat un fort impacte en el sector turístic de la comarca. Tot i així, l’aturada ha permès al sector preparar-se adequadament per a la reactivació, que, com ja es preveia, requereix una adaptació a les normes de seguretat amb canvis físics dels establiments i noves maneres de fer, necessàries per acollir els i les visitants i garantir la seguretat de tothom.

 

Una vall àmplia, a la mida dels desitjos de llibertat

La campanya, que consta d’un vídeo promocional i de diverses imatges gràfiques, incideix en les ganes de recuperar el temps perdut aquests mesos de confinament, retornant a la natura, símbol de la llibertat i l’espai que ens ha mancat. Apel·la a la necessitat de un “reset”, de tornar a tenir bons records, i… on millor que a la Cerdanya per omplir-se d’aquest oxigen imprescindible després dels mesos de tancament.

 

Desenvolupament però no a qualsevol preu: turisme sostenible i responsable

Lluny de ser una acció de curt termini i només enfocada com a resposta a l’impacte de la situació actual, la campanya s’emmarca dins del Pla d’Acció Sectorial del Turisme 2019-2023, un full de ruta  per promoure el desenvolupament de la comarca a través d’un turisme responsable, amb el medi ambient però també amb els habitants del territori.

Sol, natura, gastronomia i cultura, i enguany també seguretat

Un altre objectiu de la campanya és afavorir el manteniment de l’activitat durant tot l’any, i en aquest sentit és cert que la Cerdanya és una vall amb molts pols d’atracció, més enllà dels esports d’hivern: gastronomia, patrimoni cultural, activitats de muntanya i molt sol – més de 3.000 hores a l’any.

Enguany, la situació excepcional ha fet que els establiments turístics hagin pres fortes mesures d’higiene i desinfecció per tal de garantir la seguretat dels i les visitants. Així, no només l’ampli espai a l’aire lliure serà un factor per a sentir-se segur, sinó també l’acollida que els espera.