PECT Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa
Es tracta d’un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) centrat en l’àmbit del turisme.
Forma part de la campanya de la Diputació de Girona sobre els projectes d’especialització i competitivitat territorial: «Els PECT a Girona, territori intel·ligent»
Els PECT, són els projectes d’especialització i competitivitat territorial proposats per les administracions locals. Són iniciatives, impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals (diputacions, ajuntaments, consells comarcals), que articulen projectes amb operacions i actuacions per a la transformació econòmica del territori i que tenen un fort component d’innovació. Contribueixen a les prioritats i als objectius de la RIS3CAT (Estratègia de Desenvolupament Intel·ligent de Catalunya) i del Programa Operatiu (PO) FEDER de Catalunya 2014-2020; compten amb la participació del teixit social i econòmic, i tenen un impacte en la competitivitat del territori.
La finalitat del projecte «Natura, cultura i intel·ligència en xarxa» és millorar les destinacions turístiques a la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant la introducció de les noves tecnologies i la potenciació de la xarxa de camins i el patrimoni cultural i natural.
Es connectarà tot el territori gironí, els seus camins, senders i corriols, tant sobre el mapa com sobre el terreny. Per això, s’estan adequant, senyalitzant i creant rutes a peu i en bicicleta d’una banda a l’altra de les comarques gironines.
Amb aquest projecte es donarà a conèixer al patrimoni natural i cultural, sobretot el més desconegut, i s’hi i facilitarà l’accés. Es farà posant sobre la taula una ofertaslow, sostenible i accessible per a tothom, i amb les noves tecnologies com a puntal tant per interpretar-lo com per accedir-hi amb facilitat.
Tot plegat servirà per fomentar l’activitat econòmica al voltant del patrimoni i els camins, ja que es crearan nous productes que permetran arribar a nous mercats, desestacionalitzar l’oferta turística i diferenciar Girona d’altres destinacions.
Objectius
- La creació d’una xarxa de Camins Intel·ligents i Accessibles.
- La creació d’una sèrie de propostes per fer el patrimoni cultural i natural més accessible i per a facilitar-ne la interpretació als turistes.
- El disseny i implementació d’un model de gestió més eficient de les destinacions turístiques que incorpori la participació activa dels agents i el desenvolupament d’eines d’innovació oberta. Alhora, es desenvoluparà un interfície pensada per millorar l’experiència dels turistes un cop són al territori.
Actuacions
- Xarxa de Camins Intel·ligents i Accessibles
- Patrimoni Obert
- Open Tourism
Pressupost
1.436.722,72 €
Finançament
- FEDER (718.361,36 euros)
- Diputació de Girona (329.620,86 euros)
- Diputació de Girona Coordinació (59.119,61 euros)
- Universitat de Girona (50.056,67 euros)
- Consell Comarcal de l’Alt Empordà (68.787,38 euros)
- Consell Comarcal del Pla de l’Estany (52.804,20 euros)
- Agència de Desenvolupament del Ripollès (52.804,20 euros)
- Consell Comarcal de la Cerdanya (52.364,24 euros)
- Consorci Vies Verdes de Girona (52.804,20 euros)
Resultat esperat
Es preveu comptabilitzar més de 2.800 noves visites als llocs on es desenvolupen les accions.
Operacions
- Coordinació.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarques de Girona.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarca de l’Alt Empordà.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarca del Pla de l’Estany.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarca del Ripollès.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Comarca de la Cerdanya.
- Natura, cultura i intel·ligència en xarxa. Vies Verdes de Girona.