Nova ruta de Les claus de les esglésies de la Cerdanya

Turisme Cerdanya ha creat una nova ruta dins les visites guiades de Les claus de les esglésies de la Cerdanya. Aquesta nova proposta, està especialment dedicada a les portalades de les esglésies de Guils de Cerdanya, Saga, Gréixer i Olopte.

14/06/2022

Des de finals de l’any 2018, l’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya continua treballant i impulsant el projecte “Les claus de les esglésies de la Cerdanya”. Aquest projecte va néixer fruit d’un conveni entre el Consell Comarcal de la          Cerdanya i el Bisbat d’Urgell.

El projecte consisteix a difondre i donar a conèixer el patrimoni de les esglésies de la comarca mitjançant rutes guiades dinamitzades per una guia especialitzada en patrimoni. Les tres rutes que es proposen, solana, obaga i la nova de les portalades, donen a conèixer els singulars edificis religiosos i la història de la nostra comarca. Cal destacar que la majoria d’esglésies estan  habitualment tancades al públic i el present projecte permet mostrar-les i valoritzar-les.

En vista de la bona acollida del projecte i la incipient demanada per part dels usuraris es va creure oportú crear aquesta nova ruta, anomenada “Ruta de les portalades de les esglésies de la Cerdanya”. La nova visita es focalitza i destaca les característiques més rellevants de les portalades, però també s’accedeix als interiors dels edificis, des d’on s’expliquen els trets més característics d’aquests. Les esglésies que es visiten són: Sant Esteve de Guils (Guils de Cerdanya), Santa Eugènia de Saga (Ger), Sant Climent de Gréixer (Ger) i Sant Pere d’Olopte (Isòvol).

A la presentació que s’ha fet avui pel secor turístic, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, el Sr. Isidre Chia, ha destacat la importància d’aquest producte que acosta el patrimoni arquitectònic de la comarca al públic i es mostra molt satisfet de l’èxit de participació de les visites que de ben segur millorarà amb la nova ruta.

Cal remarcar que el  turisme cultural representa un segment de demanda important i en creixement a la comarca i que aquesta tipologia de turisme contribueix a diversificar i desestacionalitzar el flux turístic al territori, influint a tenir una activitat turística més regular durant l’any.

La primera visita programada d’aquesta nova ruta, és el diumenge 19 de juny i les reserves es poden fer al web https://www.cerdanya.org/visitesesglesies

El nou itinerari de les portalades es cofinança i s’emmarca a dins del projecte europeu d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Costa Brava – Pirineu de Girona: Natura, Cultura i Intel·ligència en Xarxa”, projecte cofinançat pel fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació (ORDRE GAH/95/2016 de 26/04/2016).

El president del Consell COmarcal de la Cerdanya