Camí de Sant Marc

Aquesta passejada ens portarà, a través d’un itinerari planer i agradable, des de Puigcerdà a l’ermita de Sant Marc, ubicada dintre del terme municipal d’aquesta població. Després anirem fins a la riba del Segre i tornarem a Puigcerdà pel camí que ve de Les Pereres.

Fitxa tècnica

Accés: Aparquem el vehicle en una zona habilitada al costat del parc de 4 Camins, i ens dirigim al Polígon Sant Marc i al començament de la carretera d’Age (indicadors).

Inici: Aparcament al costat del parc de 4 Camins, i el Polígon Sant Marc.

Dificultat: Molt fàcil.

Altitud màxima: 1.200 m

Desnivell: Inapreciable

Durada total: 1.45 h

Època de l ́any: Tot l’any.

Observacions: Recorregut recomanat per fer amb tota la família.

Itinerari

Al començament de la carretera d’Age, un rètol situat al camí de la dreta ens indica: “Camí de Sant Marc”.

Aquí comença verdaderament l’itinerari ressenyat. El camí, completament planer i avui en dia asfaltat, pren clarament la direcció sud. Comencem a caminar tranquil·lament seguint la recta que traça aquets ample camí. Estem rodejats, a banda i banda, d’una filera d’arbres que ens acompanyaran en tot moment i o veiem freixes, verns, populines, plàtans, etc. Aquest trajecte, d’uns 900 m, ens portarà fins a la plaça que hi ha davant de l’ermita de Sant Marc. Des d’aquí podrem contemplar, fent un gir de 360º, els massissos que envolten la Cerdanya: Puigpedrós, Carlit, Puigmal, Tosa d’Alp, Moixeró i Cadí.

Per completar aquesta passejada, seguirem per la carretera local asfaltada que passa a tocar l’ermita i que, en direcció oest segueix entre prats; finalment, passa a tocar del camp de golf de Sant Marc. Hem de prendre el primer desviament a l’esquerra i continuar en direcció sud per un bonic passeig, ara sense asfaltar, atapeït d’arbres a cada costat. Després de deixar el Mas d’en Prat a l’esquerra del camí, aquest segueix entre prats i arbres fins que una petita baixada ens porta a tocar el riu Segre, el qual creuem a través d’un pont original.

Estem en una cruïlla de camins en la qual els rètols ens indiquen la direcció a Queixans, a la dreta, o a Puigcerdà (4.3 km) a l’esquerra, que seguirem. En aquesta direcció, el camí ens porta novament, per un recorregut d’uns 300 metres, fins a la carretera asfaltada. L’agafem en la mateixa direcció fins que trobem l’ampli pont, apte per a vehicles, que torna a creuar el riu i, seguint cap al nord, ens condueix novament fins al camp de golf i a l’ermita de Sant Marc, des d’on tornarem, pel camí ja conegut, al punt de sortida.

Mapa i altimetria

Powered by Wikiloc