Descripció

És un edifici del segle XII, d’una única nau de planta rectangular coberta amb volta de canó de perfil apuntat amb un absis lleugerament desviat amb volta de quart d’esfera, decorat amb una cornisa de dents de serra de la qual només en resta un fragment de l‘original.

A mitja nau s’obren dues capelles d’època posterior, que semblen conformar un fals creuer. La construcció de la capella meridional i de la sagristia va tapar dues finestres romàniques situades a la part alta de l’edifici. A l’altar de la capella nord trobem una pedra d’origen incert amb un relleu força primitiu.

El presbiteri és inusualment profund i acull dues fornícules de les quals la sud ha estat utilitzada per obrir la porta de la sagristia. La pica baptismal està al lloc de l’antiga porta transformada en la font de la Capella de les Fonts Baptismals amb un broc de pedra a la paret i una pica quadrada de calcària amb una mena de cor o escut a la part frontal. L’espai està decorat amb pintures que fan referència a la creació i són de l’artista Aurora Altisent. A la façana de ponent hi ha la nova porta d’entrada. Al costat trobem una placa del 1984 de marbre blanc que commemora la presència de la parròquia de Prullans a l’Acta de Consagració de la Catedral d’Urgell.

Planta i secció